Призначення використання:ето плодово-ягідна культура, плоди якої використовують як харчовий продукт. Однак, плоди, насіння, квіти та листя рослини застосовуються і в народній медицині.
Ціниться за свою красу, незалежно від пори року. Коли починається цвітіння, з середини травня, кущ усипаний такою великою кількістю яскравих квіток, що здається, ніби вона палає. У літні можливості є можливість поекспериментувати з формою, а восени - настав час збирати лимонні плоди, поки не настали заморозки.
Коли цвіте: наприкінці весни-початку літа. Цвітіння триває 3 тижні.
Опис рослини: заввишки зростає до 3 метрів. Листя густе, крона щільна.
Листя: мають лопатеву або назад яйцеподібну форму. До основи звужені. Відтінок у молодому віці бронзовий, у міру дорослішання стає темно-зеленим.
Квіти: в щитовидних суцвіттях по 2-6 квіток. Діаметр до 5 см. Відтінки - оранжеві, рожеві, шарлахово-червоні.
Особливості: в вашому саду може бути багато чагарників та плодових дерев, але японська айва займе серед них особливе місце. Вона не боїться морозів, виживає навіть у холодних регіонах. Швидко відновлюється після стресових умов вирощування, де вони позначаються загальної врожайності. Поливи айве майже не потрібні, до посухи вона також стійка, як і до забруднення повітря.
Умови вирощування: зріле насіння потрібно висівати в грунт навесні або під кінець осені. У першому випадку рекомендують холодну стратифікацію. У травні-червні з'являться сходи, сіянці потрібно вирощувати ще рік-два, а потім висадити на постійне місце. Забезпечивши правильний догляд, ви будете насолоджуватися красивим чагарником, що плодоносить, ще років 50-60!