Призначення, застосування
Молоде листя дайкона багаті вітаміном С, їх використовують для приготування салатів. Коренеплоди їдять свіжими, маринованими, тушкованими, смаженими, вареними, сушеними.
Ми вибрали цей різновид, тому що...
Відрізняється відмінними смаковими якостями коренеплодів, дуже високою врожайністю, тривалим терміном зберігання без втрати смакових якостей.
Період дозрівання
Середньостиглий. Від сходів до плодоношення проходить 60-70 днів.
виробник
Satimex - провідна німецька компанія, що спеціалізується на селекції, виробництві та продажу насіння.
фруктові особливості
Білий, циліндричної форми, довжиною від 30 до 75 см і діаметром 5-10 см. Дуже великі, до 1-2 кг.
Flesh
Білий, ніжний, соковитий. Має відмінний злегка солодкуватий смак, без гіркоти.
Вага кропу з 1 рослини
Досягає 1-2 кг.
Комерційний ефект
Дуже врожайна культура з великими смачними коренеплодами, завдяки чому користується попитом.
Характеристика рослин та рекомендації щодо вирощування
Одним з найважливіших умов успішного вирощування дайкона є вибір оптимальних термінів посіву. Це рослина довгого світлового дня. Тому посів ранньою весною (кінець березня - початок квітня) використовується в основному для отримання продукції для вживання в свіжому вигляді. З метою отримання високого врожаю для тривалого зберігання дайкон краще висівати в кінці липня - початку серпня.
Стійкість до зовнішніх факторів навколишнього середовища, хвороб
Холодостійкий, насіння проростає при температурі + 3 С. Дорослі рослини здатні витримувати заморозки до -3 ... - 4 градусів.
Як отримати максимальний ефект
Необхідно дотримуватися оптимальних термінів посіву. Дайкон невибагливий в плані грунту, але найвищі врожаї дає на легких родючих ґрунтах з глибоким заляганням грунтових вод, що необхідно враховувати при підготовці грядки під культуру.