Біла гниль на капусті досить поширена хвороба. Особливо шкідлива у період зберігання качанів. При ураженні хворобою листки качана ослизнюються та загнивають. Утворюється білий, ватоподібний наліт з численними твердими плоскими чорними склероціями.

Якщо розрізати стебло то будуть видні великі чорні освіти Оптимальна вологість для проростання патогенна 92-100%. Хвороба розвивається за температури 12-15 °C та високій вологості.

Зазвичай захворювання розвивається наприкінці вегетації на період зимового зберігання. В першу чергу уражуються перестиглі, підморожені або пошкоджені качани. Гриб у вигляді міцелі довгий час здатен зберігатися у ґрунті або рослинних залишках. Зазвичай зараження відбувається через ґрунт.

Заходи боротьби: Комплексна обробка фунгіцидами та обов’язкова обробка овочесховищ. Рекомендуємо використовувати Квадріс.